Syltede squash i olie

Disse syltede squash er først kogt i hvidvin og eddike og siden hen lageret i olie. Servér squashene som del af antipasti eller som tilbehør til stegt kød eller fjerkræ, eller læg et par stykker i en sandwich.

Bemærk: Tørretid: Mindst 2 timer. Holdbarhed: Mindst 1 år i køleskabet.

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl squashene godt, og skær stilk og bund af. Flæk squashene i kvarte på den lange led. Skær de bløde kerner væk. Skær resten i skrå stykker på ½-1 cm’s bredde.
Kog hvidvin, eddike og salt op i en gryde. Kog squashstykkerne lidt ad gangen i 2 minutter. Tag dem op med en hulske, og lad dem dryppe af i en sigte.
Bred squashene ud på et rent viskestykke. Læg et andet viskestykke over, og lad dem tørre i et par timer eller natten over.
Pil og halvér hvidløgene. Bland hvidløg og nelliker med squashene, og fordel dem i rene, skoldede glas.
Hæld olie over, og sørg for, at squashene ligger tæt, og at der ikke er for mange luftbobler. Sæt tætlukkende låg på glassene, og opbevar dem i køleskabet. Squashene smager bedst efter 1 måned og kan holde sig i op til 1 år på køl.
Tag den ønskede mængde squash op af glasset, og lad dem dryppe af i en sigte, mens de bliver stuetempererede.

Tip!

Brug bare en billig flaske hvidvin, det betyder ikke noget i denne sammenhæng. Kogelagen kan genbruges til andre grøntsager, fx svampe, peberfrugter, hvidløg, blomkål, gulerødder eller løg.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Henrik Freek