Syltede rødløg

Hjemmesyltede rødløg kan pifte ethvert måltid op. Og så er de rigtig nemme at lave! Følg opskriften her, og servér de syltede rødløg til fx hjemmelavede burgere eller hotdogs.

Syltede rødløg
0-30 min.

(10)

September 5, 2021 af Trine HahnemannFoto: Lars Ranek
Bemærk:Trækketid: Mindst 1 time, gerne natten over.

Ingredienser

personer

Sådan gør du

Tip!

De syltede rødløg er også rigtig gode som tilbehør til smørrebrød.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Sådan laver du nemt syltede rødløg

Det tager ikke mange minutter at lave syltede rødløg! Med den her nemme opskrift skal lagen ikke engang op at koge – det hele skal blot blandes sammen og stå mindst 1 times tid på køl.

Rødløgene er geniale på smørrebrød, i salater, burgere, på hotdogs eller i sandwiches. Du kan bruge dem til stort set alt, og de holder sig længe på køl.

Syltede rødløg holdbarhed

Rødløgene kan sagtens holde sig i 14 dage på køl – måske endda længere, hvis du sørger for, at renligheden er i top. Se vores gode råd længere nede.

Syltede rødløg opbevaring

Det ideelle opbevaringssted for dine hjemmesyltede lækkerier er tørt, køligt og mørkt, f.eks. et koldt spisekammer eller i køleskabet. Lys kan misfarve det syltede, og varme og fugt forkorter holdbarheden betragteligt.

Rengøringens kunst

Skal din syltning lykkes, er det vigtigt, at redskaber og glas er pinligt rene. Det vil nemlig forhindre, at der pludselig optræder især skimmel- og gærsvampe i dine lækkerier

  • Vask dine glas godt af i sulfovand, og skyl efter i varmt vand.
  • Stil glassene med bunden i vejret på et rent viskestykke.
  • Skold glas, låg og gummiringe med kogende vand, lige inden de fyldes. Brug evt. atamon.
  • Fisk gummiringe og løse låg op med en gaffel - ikke en finger!
  • Sylter du kun en lille portion samt opbevarer indholdet i glas i køleskabet, er det overflødigt at skylle med konserveringsmiddel.

Måske du også kan li'