Tørrede tomater i olie

Lad sommerens sidste tomater tørre i ovnen, og kom dem på glas med rigeligt olie. Så har du smagfulde tomater til resten af året.

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl og halvér tomaterne, læg dem på en bageplade med bagepapir i 1 lag, og drys med rosmarin.
Lad tomaterne tørre i ovnen i ca. 4 timer ved 80°.
Åbn ovnen så ofte som muligt, så dampen kommer ud.
Lad tomaterne afkøle helt, hæld dem i rene glas, og hæld olivenolie over.
Brug tomaterne til tapas eller i en pastaret.

Tip!

For at dine tørrede tomater skal holde sig længst muligt, er det vigtigt, at du opbevarer dem i lufttætte beholdere et mørkt og køligt sted. Du kan også hælde honning eller lignende over og stille glasset i køleskabet. Brug rene skeer, hver gang du tager af herlighederne, og luk låget tæt til igen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
9. december 2019 af .

Foto: Skovdal Nordic

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar