Svinekæber med polenta og rosenkål

Svinekæber er simremad, når det er bedst! Kødet bliver fantastisk mørt og sammen med polenta og ristede rosenkål smager det helt eminent.

Bemærk: Retten bør sættes over, så snart du kommer hjem, så gryden kan passe sig selv længe.

Ingredienser

Sådan gør du

Puds svinekæberne fri for hinder (eller bed din slagter om at gøre det),og dup dem tørre med køkkenrulle. Tænd ovnen på 150°.
Pil løg, og skær dem i både. Pil hvidløgsfed. Skræl og skær gulerødder i grove skiver. Skyl æbler, og skær dem i kvarte.
Smelt smør i en stor gryde, og brun svinekæberne på alle sider. Tag dem op af gryden, og tilsæt timian, grøntsager og æbler. Steg, indtil løgene begynder at tage farve, og tilsæt de brunede svinekæber igen.
Hæld hvidvin og bouillon i gryden, så det dækker, og bring det hele i kog. Læg låg på, og lad retten simre i 2-3 timer, indtil svinekæberne er møre.
Tag kæberne op, og si saucen over i en ren mindre gryde. Kassér alle smagsgiverne. Bring saucen i kog, og lad den koge ind i ca. 30 minutter, indtil den begynder at tykne.
Bring vandet i kog, og drys majsgrynene i gryden under konstant piskning, så de ikke klumper.
Lad grynene koge under låg i 20 minutter, og smag derefter grøden til med parmesan, smør, salt og peber.
Tænd ovnen på 200°. Rens rosenkålene, og skær dem i halve. Vend dem i olie, drys med salt, og bag rosenkålene i ovnen i 15 minutter, indtil de er let gyldne.
Kom smør i den indkogte sauce, og pisk grundigt i gryden, så saucen får karamelagtig konsistens. Varm svinekæberne i saucen, så de bliver glaserede. Servér med polenta og ristede rosenkål, og drys med parmesan og evt. skovsyre.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Nina Malling