Squashpasta med bagte tomater og pocherede æg

Et grønt alternativ til pasta er bånd af squash, men savner du den klassiske spaghetti, kan du blande de to ingredienser. Her serveres 'pastaen' med bagte tomater og pocherede æg.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180°. Fordel cherrytomaterne i et ovnfast fad, og vend dem med olie, balsamico og salt. Bag dem i 20 minutter, til de er rynkede og let gyldne.
Skyl squash, og høvl tynde bånd af dem med en kartoffelskræller.
Steg squash-pastaen i olie på en stor pande ved høj varme, til den er al dente – men ikke så længe, at den falder helt sammen!
Krydr med salt og peber, tag panden af varmen, og vend de bagte tomater i.
Bring vandet i kog i en gryde. Tilsæt eddike, og skru ned, så temperaturen er lige under kogepunktet. Brug et piskeris til at røre rundt i vandet, så du skaber en hvirvel i midten af gryden.
Slå 1 æg ud i en kop. Hæld forsigtigt ægget fra koppen ned i hvirvlen, og lad gryden stå, imens vandet drejer rundt, og æggehviden samler sig om blommen.
Skub ægget ud i siden af gryden, og giv det 2-3 minutter, indtil hviden er fast og blommen stadig flydende. Gentag med de næste æg.
Anret squash-pastaen med bagte tomater i dybe tallerkener. Top med pocherede æg, friskrevet parmesan og basilikum. Servér med brød.

Tip!

Ud over squash kan også gulerødder, rødbeder, butternutsquash, agurker og kål laves til grøntsagsspaghetti.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 24. oktober 2018

Opskrift:

Fotograf: Winnie Methmann