Pariserbøf med peberrodscreme og pocheret æg
1. juli 2019
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen
Pariserbøffen er en gammel kending, der her får fint selskab af fedme fra det pocherede æg, syre fra syltede bolsjebeder, salt fra kapers og skarphed fra peberrod.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl bederne, og skær dem i papirtynde skiver, gerne på et mandolinjern. Hæld eddike, vand og sukker i en lille gryde, og giv det et hurtigt opkog, så sukkeret bliver opløst. Hæld lagen over bederne.
Rør oksekødet med salt og dijonsennep. Form farsen til bøffer, krydr med salt og peber, og steg bøfferne i olie på en varm pande i 3-4 minutter på hver side.
Rør peberrod og cremefraiche sammen i en skål, og smag cremen til med salt og peber. Rist brødskiverne.
Bring en gryde med letsaltet vand i kog, tilsæt et par dråber eddike, og lad det simre.
Slå 1 æg ud i en kop. Lav en hvirvel i vandet i gryden med et piskeris. Stop med at piske i vandet, og hæld hurtigt men forsigtigt ægget ned i midten af hvirvlen. Lad ægget samle sig, og lad det koge i 2-3 minutter, så blommen stadig er flydende. Tag det op, og gentag med de andre æg.
Anret bøffen på brødet med et æg ovenpå. Pil løg, og skær det i tynde ringe. Pynt med lynsyltede bolsjebeder, peberrodscreme, løgringe, kapers, kapersbær og kørvel.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk