Grøn salat med pocheret æg
11. juli 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Line Falck
Servér en lækker og enkel grøn salat, der alligevel imponerer dine gæster, når du topper den med et perfekt pocheret æg. Det er ikke så svært, som det måske lyder.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær bacon i mindre stykker, og steg dem sprøde på en pande. Læg dem på fedtsugende papir, og tør panden af.
Bræk brødet i grove stykker, og steg dem sprøde i olie på panden.
Bræk bladene fra salathovederne, og skyl og tør dem. Pil og skær rødløg i tynde både. Hak valnødder groft. Bland salaterne sammen i stor skål med bacon, brødcroutoner, rødløg og valnødder.
Rør sennep sammen med honning og balsamico. Rør olien i lidt efter lidt, til dressingen får en cremet konsistens.
Vend salaten rundt med dressingen.
Slå 1 æg ud i en kop. Kog vandet op i en gryde, og tilsæt eddike. Skru ned for varmen, så vandet bare simrer.
Pisk vandet rundt med et piskeris, til der skabes en hvirvel i vandet. Vend ægget ned midt i hvirvlen, så hviden samler sig om blommen. Pochér ægget i 3 minutter.
Tag ægget op med en hulske. Skær eller klip eventuelle trevler af. Lav de næste æg på samme måde. Servér pocherede æg oven på salaten.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Få alle vores bedste tips og tricks til at pochere æg her!