Hakkebøf med pocheret æg og mandelpesto

Klassiske hakkebøffer med pocheret æg og mandelpesto er både en lækker og smuk ret, du med stolthed kan servere for din familie.

Hakkebøf med pocheret æg og mandelpesto
0-30 min.

(0)

31. maj 2018 af Camilla Zarah LawesFoto: Columbus Leth

Ingredienser

personer
hakket oksekød
800 g
smagsneutral olie til stegning
2 spsk.
gulerødder
2
frisk peberrod
2 cm

Pocheret æg

eddike
2 spsk.
æg
4

Mandelpesto

frisk basilikum
1 håndfulde
revet parmesan
2 spsk.
olivenolie
1 dl
mandler
8
salt
peber

Til servering

olivenolie
1 spsk.
salt
peber
store kapers
12

Sådan gør du

Form kødet til bøffer. Steg dem i lidt olie ved høj varme i kort tid på begge sider. Skru ned, og steg bøfferne, til de er gennemstegte.
Skræl og riv gulerødder og peberrod fint. Skræl rødbeden, skær den i meget tynde skiver, og læg dem i en skål med koldt vand.

Pocheret æg

Bring en gryde med vand og eddike i kog. Slå æggene ud i hver deres skål. Hæld dem i det kogende vand 1 ad gangen, og saml hviden og blommen med 2 skeer. Kog æggene i 4 minutter.
Tag dem op med en hulske, og læg dem på et rent viskestykke.

Mandelpesto

Læg alle ingredienserne i en blender, og blend til en lind pesto.

Servering

Anret 1 spsk. mandelpesto på hver tallerken. Læg bøfferne på tallerkenerne, og top med revet gulerod og peberrod. Dup rødbedeskiverne tørre, og fordel dem på tallerkenerne. Dryp dem med olie, og krydr med salt og peber. Læg kapers og 1 pocheret æg på hver tallerken, og skær hul i ægget, så blommen begynder at løbe let.

Tip!

Du kan evt. servere ovnstegte kartoffelbåde som ekstra tilbehør til hakkebøfferne.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'