Pocheret æg med avocado og krydderurter
1. juni 2018
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen, Skovdal Nordic
En enkel ret bestående af æg, avocado og masser af urter, der tilsammen både er fristende og sund.
Ingredienser
Sådan gør du
Halvér avocadoerne, fjern stenene, og tag kødet ud i 1 stykke med en spiseske. Skær stykkerne i kvarte, og fordel 2 kvarte på hver tallerken.
Pres saften af citronen. Pisk citronsaft, olivenolie, salt og peber sammen, og hæld dressingen over avocadoerne.
Bring vand i kog i en gryde, og tilsæt eddike. Slå 1 æg ad gangen ud i en kop, og hæld forsigtigt ægget ud i vandet. Lad ægget koge i ca. 3½ minut ved svag varme, tag det op med en ske, og dyp det et kort øjeblik i koldt vand.
Fortsæt på samme måde med resten af æggene.
Anret æggene ved siden af avocadobådene, og pynt med ramsløg, skovsyre og tallerkensmækker.
Servér straks med let ristet rugbrød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk