Pocheret æg med avocado og krydderurter
En enkel ret bestående af æg, avocado og masser af urter, der tilsammen både er fristende og sund.

0-30 min.
(1)
31. maj 2018 af Gitte Heidi RasmussenFoto: Stine Christiansen, Skovdal Nordic
Ingredienser
personer
- store modne avocadoer
- 2
- ramsløg
- 1 håndfulde
- rød skovsyre
- 1 håndfulde
- tallerkensmækker
- 1 håndfulde
Pocherede æg
- vand
- 2 liter
- eddike
- 2 spsk.
- æg
- 4
Citrondressing
- citroner
- ½
- olivenolie
- 4 spsk.
- salt
- peber
Til servering
- rugbrød
- 4 skiver
Sådan gør du
Halvér avocadoerne, fjern stenene, og tag kødet ud i 1 stykke med en spiseske. Skær stykkerne i kvarte, og fordel 2 kvarte på hver tallerken.
Citrondressing
Pres saften af citronen. Pisk citronsaft, olivenolie, salt og peber sammen, og hæld dressingen over avocadoerne.
Pocherede æg
Bring vand i kog i en gryde, og tilsæt eddike. Slå 1 æg ad gangen ud i en kop, og hæld forsigtigt ægget ud i vandet. Lad ægget koge i ca. 3½ minut ved svag varme, tag det op med en ske, og dyp det et kort øjeblik i koldt vand.
Fortsæt på samme måde med resten af æggene.
Anret æggene ved siden af avocadobådene, og pynt med ramsløg, skovsyre og tallerkensmækker.
Servér straks med let ristet rugbrød.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner