Sprængt kalvespidsbryst med peberrodssauce

Sprængt kalvespidsbryst med peberrodssauce er en klassisk dansk ret. Den kræver lidt forberedelse, men det er det hele værd. Kødet skal trække i 2 døgn.

Bemærk: Trækketid: 2 døgn. Kogetid: 2½ time.

Ingredienser

Sådan gør du

Læg spidsbrystet i en stor skål med låg. Rør sukker, salt og vand sammen med laurbærblade og peberkorn, til sukker og salt er opløst. Hæld det over spidsbrystet, og lad det trække under låg på køl i 2 døgn.
Bring en stor gryde med vand i kog. Pil og halvér løg og hvidløg. Skræl gulerødder, og skær dem i grove stykker. Halvér citronen. Læg løg, hvidløg, gulerødder, laurbærblade, citron og skyllede persillestilke i gryden.
Skru ned for varmen, så vandet kun bobler en smule. Lad spidsbrystet simre i gryden i 2½ time. Tag spidsbrystet op (gem halvdelen af kogevandet),og skær det i skiver på tværs af fibrene.
Skrub/skræl kartofler og gulerødder. Kog kartoflerne i letsaltet vand i ca. 20 minutter, til de er møre. Lad gulerødderne koge med de sidste 10 minutter.
Bland eddike og peberrod, og lad det trække i 5 minutter. Smelt smørret i en kasserolle, og tilsæt mel. Lad det stege under omrøring i ca. 1 minut, uden at det tager farve.
Hæld vin på, og lad det koge ind. Rør kogevandet i ad 2 omgange. Tilsæt peberrodsblandingen og sennep. Lad det simre i 10 minutter.
Hæld fløde på, og lad saucen samle sig. Smag til med salt, peber og evt. mere peberrod.
Servér kalvespidsbrystet med kogte kartofler og gulerødder, peberrodssauce, kapers, skyllet persille og friskrevet peberrod.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 17. juli 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth