Gule ærter med rodfrugter og kalvespidsbryst
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Gule ærter er gammeldags hverdagsmad, som er billig og mætter godt. Her får du opskriften i en moderne version med sunde, fiberholdige rodfrugter.
Bemærk
Kogetid: 1 time og 15 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Opvarm smør og olie i en stor gryde. Brun kalvespidsbrystet i 2-3 minutter på hver side.
Kom gule ærter, laurbærblade, timian, rosmarin og bladselleritop og peberkorn i gryden. Pil og hak løg og hvidløg, og læg det i gryden. Hæld vand på, så det dækker, og kog ved svag varme i 1 time.
Skræl rodfrugterne, og rens porrerne. Skær gulerødder og porrer i ringe, og skær persillerødder og pastinakker i grove tern.
Kom grøntsagerne i gryden sammen med krydderpølserne, og lad det hele koge ved svag varme i 15 minutter.
Anret de gule ærter på tallerkener med skiver af kød og pølse, og servér med hakkede syltede rødbeder, sennep og rugbrød.
Tip!
Portionen er ret stor, men en rest kan sagtens opvarmes dagen efter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Den klassiske opskrift på gule ærter