Kalvespidsbryst med kartofler og peberrodssauce
5. maj 2020
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Martin Tanggaard
Lad kødet simre i 2 timer, så det bliver helt mørt, og servér med en klassisk peberrodssauce. Saucen kan justeres i styrke alt efter temperament.
Bemærk
Simretid: 2 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Læg kalvespidsbrystet i en stor gryde. Skræl gulerødder og selleri. Pil løget. Rens porren. Skær grøntsagerne i grove tern, og læg dem i gryden.
Hæld vand i gryden, til det netop dækker kød og grøntsager. Kog det op, og skum suppen. Lad den simre ved svag varme under låg i 2 timer.
Tag kødet op, si stegeskyen, og gem den til saucen. Kassér grøntsagerne. Læg kødet tilbage i lagen, og stil det til side.
Kog kartoflerne i en gryde med letsaltet vand i ca. 20 minutter eller til de er møre.
Smelt smør i en lille gryde, og pisk melet i. Tilsæt stegesky og fløde lidt ad gangen under konstant omrøring. Smag saucen til med eddike, salt, peber og sukker.
Skræl peberroden, og riv den fint på et rivejern. Rør peberrod i saucen lige inden servering – saucen må ikke koge, efter at peberroden er tilsat.
Skær kødet i skiver, og servér med kogte kartofler, peberrodssauce og et drys plukket persille.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk