Sprængt flæskesteg
13. august 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Her er den sikre vej til saftigt kød og sprød svær. Sprængt kød skal ligge i en saltlage i lang tid, så gå meget gerne i gang, 1-2 døgn før du skal spise stegen.
Bemærk
Trækketid: 1-2 døgn.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog vandet op med salt, sukker og krydderier i en gryde, til salt og sukker er opløst. Afkøl helt.
Rids sværen på stegen igennem en ekstra gang uden at skære ned i selve kødet. Læg stegen i et ovnfad, og hæld lage ved, så kødet dækkes af lage helt op til sværen, men så sværen er tør.
Dæk stegen med et rent viskestykke, og stil den på køl i 4-6 timer.
Kassér lagen, og tør stegen grundigt med et viskestykke. Rengør ovnfadet, og læg stegen tilbage i fadet. Dæk den med et viskestykke, og stil den på køl i yderligere 1-2 døgn. Dette er med til at tørre sværen ud, så den lettere bliver sprød i ovnen.
Forvarm ovnen til 175°. Steg kødet i ovnen i ca. 1 time alt efter størrelse. Brug et stegetermometer, og tag stegen ud, når centrumtemperaturen er 65°-67°.
Er sværen ikke blevet helt sprød, kan du skrue ovntemperaturen op på 225° og give stegen et par minutter i ovnen. Hold godt øje med den, så den ikke bliver for mørk!
Lad stegen hvile i 10 minutter, og skær den ud i sidste sekund.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk