Små citrontærter med marengs

Hvis du er til søde desserter med frisk citronsmag, så er de her velsmagende små tærter lige sagen!

Bemærk: Hviletid på køl: 1 time.

Ingredienser

Udstyr

10 små runde forme
tørrede bønner til blindbagning
en sprøjtepose med tylle

Sådan gør du

Bland mel og flormelis. Smuldr smørret i melblandingen, til dejen har konsistens som rasp.
Saml den hurtigt med æggeblommen uden at ælte mere end højst nødvendigt. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 1 time.
Tænd ovnen på 180°. Rul dejen tyndt ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og beklæd de små runde forme med dej.
Læg et lille stykke bagepapir over dejen i hver form, og tyng det ned med f.eks. tørrede bønner. Forbag tærtebundene i ovnen i ca. 10 minutter.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Riv skallen af halvdelen af citronen, og pres saften af hele citronen. Rør æggeblommen sammen med vaniljekorn, citronskal, citronsaft, majsstivelse, sukker og fløde.
Fordel cremen i de forbagte tærtebunde, og bag dem i ovnen i yderligere ca. 8 minutter, til cremen har sat sig. Lad dem køle af.
Kog vand og sukker sammen i en gryde, til det når en temperatur på 115°-117°.
Pisk æggehviderne stive, og hæld sukkermassen i æggehvidemassen i en tynd stråle, mens du pisker videre. Fortsæt med at piske, til marengsen er blevet kold, det tager ca. 5 minutter.
Fyld marengsen i en sprøjtepose, og pynt kagerne med fine marengstoppe. Giv evt. toppene farve med en lille gasbrænder, eller giv dem en hurtig tur under grillen i ovnen.

Tip!

Det er en god idé at have et sukkertermometer, når du skal lave italiensk marengs. Du kan få det i isenkrambutikker.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth