Marengs
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Her er en grundopskrift på marengs. Du kan bruge den som udgangspunkt for en hel masse kager og desserter, der indeholder marengs. Eller du kan forme marengsmassen til små toppe og bage dem ved svag varme i lang tid for at få lækre, sprøde kys.
Ingredienser
Udstyr
en sprøjtepose med rund tylle
Sådan gør du
Tænd ovnen på 120°.
Pisk æggehviderne med en elpisker, indtil de danner små hvide toppe, og tilsæt flormelis lidt efter lidt, mens du fortsat pisker.
Drys salt i og pisk, indtil massen er glat og blank.
Fyld marengsdejen i en sprøjtepose med tylle, og form små toppe på en plade beklædt med bagepapir, eller sæt dem med en ske.
Bag marengstoppene i den forvarmede ovn i 45-50 minutter, til de er sprøde, men stadig hvide udenpå og seje indeni. Lad kagerne køle af på bagepladen.
Tip!
Variér kyskagerne med forskellige farver og smagsgivere, fx chokolade, nødder eller bær.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk