Marengs

Her er en grundopskrift på marengs. Du kan bruge den som udgangspunkt for en hel masse kager og desserter, der indeholder marengs. Eller du kan forme marengsmassen til små toppe og bage dem ved svag varme i lang tid for at få lækre, sprøde kys.

Marengs
0-30 min.

(2)

May 2, 2021 af Marie MelchiorFoto: Betina Hastoft

Ingredienser

stk.

Udstyr

  • en sprøjtepose med rund tylle

Sådan gør du

Tip!

Variér kyskagerne med forskellige farver og smagsgivere, fx chokolade, nødder eller bær.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Hvornår er marengs færdig?

Din marengs er pisket færdig, når den er stiv og sej nok til, at du kan vende skålen på hovedet, uden at marengsmassen falder ud. Når du løfter piskeriset op af skålen, skal den lave en top, som ikke forsvinder igen.

Din marengs er færdigbagt, når den er knasende og sprød hele vejen igennem. Hvis den er stadig er klistret og blød i midten, er den ikke færdig endnu.

Hvad kan man bruge æggeblommer til?

Har du selv delt æg i hvider og blommer, har du sikkert æggeblommer tilovers. Her får du en række forslag til, hvad du kan bruge æggeblommer til:

  • Pisk en mayonnaise. En hjemmelavet mayonnaise kan cirka holde sig 1 uge på køl – men du får den sikkert spist inden da.
  • Lav en cremet spaghetti carbonara.
  • Rør en bearnaise- eller hollandaisesauce.
  • Hjemmelavet is kræver også æggeblommer.
  • Koldskål er en god måde at få brugt de sidste æggeblommer.
  • Pisk en lækker råcreme til en omgang frugtsalat. Lav pasta fra bunden.

Måske du også kan li'