Citrontærte med marengs
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Line Falck
Fransk citrontærte, der på fineste vis forener sødt og syrligt.
Ingredienser
Sådan gør du
Riv skallen af citronen. Bland mel, salt, flormelis, mandelmel og citronskal. Smuldr smørret i melblandingen, til det ligner rasp.
Saml dejen hurtigt med æg – tilsæt lidt vand. Form dejen til en kugle, og lad den hvile koldt i 30 minutter.
Rul dejen ud på et meldrysset bord, så den passer til en tærteform på 24-26 cm i diameter. Læg dejen i formen, så den dækker bund og kanter, og prik dejen med en gaffel. Fold alufolie rundt om kanten af tærten, så den ikke falder ned under bagningen.
Bag tærtebunden i en 180° varm ovn i 15 minutter. Stil den herefter på en bagerist, og fjern alufolien.
Riv skallen af ¼ af citronerne fint. Pres saften af alle citronerne. Kom vand og citronsaft i en skål. Rør majsstivelse, sukker og vaniljesukker sammen i en gryde. Tænd for varmen, og rør rundt.
Tilsæt citronsaftblandingen, og pisk, til det begynder at tykne. Tag gryden af varmen.
Pisk smør og æggeblommer i cremen sammen med citronskal. Der skal piskes hurtigt, så cremen ikke klumper. Afkøl cremen, og smør den kolde creme oven på den forbagte tærtebund. Lad tærten stå koldt i et par timer.
Pisk æggehvider helt stive med majsstivelse. Tilsæt flormelis lidt ad gangen, mens du pisker.
Fordel den oven på citrontærten, og bag den i en 180° varm ovn i 15-20 minutter, til overfladen er gylden. Servér afkølet.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk