Små rabarbertærter med citronmazarin og marengs

Kombinationen af det søde, det syrlige, det sprøde og det bløde går op i en højere enhed i disse feminine portionstærter, som passer perfekt ind på forårskaffebordet.

Bemærk
Hviletid, mørdej: I alt 2 timer

Ingredienser

Udstyr

8 små tærteforme eller perforerede tærteringe, 6½ cm i diameter
1 sprøjtepose med stjernetylle

Sådan gør du

Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Rør blødt smør, flormelis, vaniljekorn og salt sammen i en skål. Rør æg i. Tilsæt mandelmel og hvedemel, og rør dejen sammen uden at ælte den for meget. Pak mørdejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 1 time. Rul dejen tyndt ud med en kagerulle på et meldrysset bord.
Beklæd de små tærteforme med dejen, så dejen dækker formenes bund og kanter. Skær overskydende dej væk. Stil tærtebundene i fryseren i 1 time.
Tænd ovnen på 175°. Riv citronskallen fint (gem resten af citronen til rabarberkompotten). Bland smør, sukker og groftrevet marcipan sammen i en skål. Tilsæt citronskal og æg, og pisk mazarinmassen sammen til en ensartet masse. Vend mandelmel og salt i.
Fordel mazarinmassen i de kolde tærter, og bag dem i ovnen i ca. 20 minutter, til de er let gyldne. Afkøl dem på en bagerist. Vip dem forsigtigt ud af formene, når de er blevet kolde.
Rens rabarberne, og skær dem i små stykker. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kom rabarber, sukker, vaniljekorn, den tomme vaniljestang og citronsaft i en gryde, og bring det i kog. Lad det småkoge i 10 minutter, til rabarberne er møre, og væden er kogt ind. Afkøl kompotten.
Hæld æggehvider i en ren skål, og pisk dem næsten stive med en elpisker. Tilsæt sukker lidt ad gangen under piskning. Pisk, indtil marengsen er fast og blank. Tilsæt lyserød konditorfarve, og pisk marengsen kortvarigt igen, til den er ensartet lyserød. Fyld marengsen i en sprøjtepose med stjernetylle, og sprøjt den ud i høje toppe på tærterne, så rabarberfyldet er skjult. Pynt med rød skovsyre og spiseligt guldstøv, og servér straks.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
26. juni 2020 af .

Foto: Betina Hastoft

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar