Små brombærtærter med marengs
2. december 2021
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Sprødt, blødt, sødt og syrligt i én himmerigsmundfuld!
Ingredienser
Udstyr
4 små tærteforme
creme brulé-brænder
sprøjtepose
evt. stjernetylle
Sådan gør du
Skær smørret i tern, og bland dem med mel, flormelis og salt i en skål, til det ligner revet ost. Saml hurtigt dejen med ægget. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i en ½ time.
Tænd ovnen på 180°. Rul dejen tyndt ud på et meldrysset bord. Stik dejen ud i 4 cirkler, der passer til tærteformene.
Forbag tærtebundene i ovnen i 10 minutter.
Skyl og tør brombærrene, og fordel dem i tærtebundene.
Rør sukker, æg, æggeblommer, fløde og vaniljesukker sammen i en skål, og fordel cremen over tærterne.
Bag tærterne i ovnen i 15-20 minutter, til cremen har sat sig. Afkøl tærterne på en bagerist.
Pisk hviderne stive med en elpisker i en skål, og tilsæt sukker. Pisk, til der ikke er flere sukkerkorn tilbage.
Fyld marengsen i en sprøjtepose (evt. med stjernetylle),og sprøjt den ud på tærterne. Brænd marengsen med en creme brulé-brænder.
Pynt tærterne med friske brombær og evt. spiselige blomster, og servér straks.
Tip!
I stedet for at bage 4 små tærter kan du bage 1 stor.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk