Rugboller med chokolade

De lækre rugboller er et hit som eftermiddagssnack – de bidrager til den søde tand og mætter samtidig rigtig godt.

Bemærk: Hævetid i alt: 1 time og 45 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Opløs gæren i vandet. Tilsæt olie, salt, sukker, rugmel, hvedemel og kakao. Ælt dejen grundigt.
Hak chokolade og valnødder groft, og ælt det i dejen.
Kom køkkenfilm over skålen, og lad dejen hæve lunt i 1 time.
Form 14 boller af dejen, og læg dem på bageplader beklædt med bagepapir. Lad bollerne efterhæve i 45 minutter.
Pensl bollerne med sammenpisket æg, og bag dem ved 190° i ca. 20 minutter. Lad bollerne afkøle på en rist.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 27. juni 2019

Opskrift:

Fotograf: Carina Kruger