Rødkålssalat med laks

Sprød rødkålssalat med koriander, limesaft og wasabi, der giver rødkålssalaten en spændende asiatisk makeover. Hvis du udelader laksen, kan salaten også serveres som tilbehør til fx frikadeller, andebryst eller flæskesteg.

Ingredienser

Sådan gør du

1Kog de sorte ris i letsaltet vand efter pakkens anvisning. Skyl dem herefter i koldt vand i en sigte, og lad dem dryppe godt af.
2Læg de frosne edamamebønner i en skål, og overhæld dem med kogende vand. Lad dem stå i 5 minutter. Skyl dem herefter i koldt vand, og lad dem dryppe af i en sigte.
3Snit rødkål fint. Pluk og hak korianderbladene. Bland ris, edamamebønner, rødkål og koriander i en skål.
4Rør olie, limesaft, honning og wasabi sammen, og krydr med salt og peber. Vend dressingen forsigtigt rundt i salaten.
5Bræk laksen i mindre stykker, og anret dem sammen med salaten lige før servering.

Tip!

Sorte ris er rige på B-vitaminer, kostfibre og antioxidanter. Du kan også lave salaten med andre fuldkornsprodukter, fx kogt perlespelt eller perlerug.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft