Rødbedesalat med hasselnødder, gedeost og kylling

Rødbeder får en sødlig, mild smag, når de bages møre i ovnen – de gør sig derfor rigtig godt i denne cremede rødbedesalat med hasselnødder og gedeost, der serveres til et mørt stykke kylling.

Ingredienser

Sådan gør du

Varm ovnen op til 200°. Skrub rødbederne, og læg dem i et ovnfast fad. Bag dem i ovnen i ca. 1 time.
De er tilpas møre, når du nemt kan stikke en urtekniv ind til midten. Lad dem køle af, og pil skrællen af. Skær dem i mindre stykker.
Pil og hak hvidløg. Rens chilien, og hak den fint. Kom rødbeder, hvidløg, chili og yoghurt i en foodprocessor, og blend det godt.
Tilsæt ahornsirup, olivenolie og evt. za’atar. Smag til med salt.
Rist hasselnødderne på en bageplade med bagepapir i ovnen i 3-4 minutter ved 200°. Gnid dem mod hinanden i et rent viskestykke, så den brune hinde falder af.
Hak nødderne groft. Rens forårsløgene, og skær dem i skiver. Fordel rødbedesalaten på et fad, og top med forårsløg, hasselnødder og smuldret gedeost.
Steg kyllingebrysterne i olie på en pande i 4-5 minutter på hver side, til de er gennemstegte. Krydr med salt og peber.
Servér med rødbedesalat og evt. groft brød.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 17. juli 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth