Rødbedesalat med gedeost
23. marts 2022
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Rødbeder og gedeost klæder hinanden ualmindeligt godt. Prøv makkerparret i en sprød salat, der er gavmildt toppet med valnødder.
Ingredienser
Sådan gør du
Skrub rødbederne, og fjern alt jord, men lad skrællen sidde på.
Kog dem møre i vand tilsat eddike og salt i 25-40 minutter, afhængigt af deres størrelse.
Gnub rødbedernes skal af, skær dem i mundrette stykker, og vend dem med dressing (se nedenfor),imens de stadig er lune.
Skær æbler i tern uden om kernehuset. Vend salatblade og æbler med rødbederne.
Pisk olie, eddike, sennep, citronsaft og balsamico til en jævn og tyk dressing. Smag til med revet peberrod, salt og peber.
Anret salaten med smuldret gedeost over, og drys med valnødder. Spis godt brød eller flute til.
Tip!
Er du ikke til gedeost, så smager feta eller frisk mozzarella også godt i salaten her.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk