Risnudelsalat med lynstegt oksekød

Kombinér en sprød risnudelsalat med en cremet peanutdressing og lækkert lynstegt oksekød – simpelt og sprudlende!

Ingredienser

Sådan gør du

Krydr flanksteaken med salt og peber. Steg den i olie på en varm (grill)pande i ca. 5 minutter på hver side.
Læg nudlerne i en skål, og hæld kogende vand over. Lad skålen stå i ca. 10 minutter, til nudlerne er møre. Hæld vandet fra.
Skyl og tør salaten. Bland nudler og salat på et stort fad.
Skræl gulerødderne, og høvl lange bånd af dem med en kartoffelskræller. Skyl bønnespirer og agurk, og skær agurken i skrå skiver.
Vend både gulerødder, spirer og agurk i salaten.
Pil og pres hvidløg. Pres saften af limefrugten. Rør hvidløg sammen med limesaft, peanutbutter, fiskesauce og olie.
Tilsæt vand gradvist, til dressingen har opnået den ønskede konsistens. Dryp over nudelsalaten, og vend forsigtigt rundt.
Skær kødet i tynde skiver på tværs af fibrene, og fordel dem over salatfadet.
Top retten med grofthakket mynte og koriander, peanuts og renset chili skåret i fine skiver.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 15. oktober 2018

Opskrift:

Fotograf: Winnie Methmann