Lynstegte grøntsager i wok

1. juni 2018 af .

Foto: Henrik Freek

Lynstegte grøntsager er sund og super hurtig aftensmad. Når du lynsteger grøntsager er de stadig sprøde og lækre. Retten kan evt. serveres med kogte nudler som tilbehør.

Bemærk
Antal personer: 4 som tilbehør eller 2-3 personer som hovedret.

Ingredienser

Sådan gør du

Bræk broccolien i buketter, og skær dem i 1 cm tykke skiver. Snit forårsløg på skrå, og skær hvidløg i tynde skiver. Skær peberfrugt i strimler. Rens champignoner, og skær i tykke skiver. Skyl bønnespirer og grønkål.
Skræl og riv ingefæren, og pisk alle dele til saucen sammen.
Rist mandlerne let på en tør pande. Hæld olie og soja over, og lad det dampe væk. Drys med chili, og hæld mandlerne på et stykke bagepapir.
Varm lidt olie godt op i en wok. Rist broccolien et par minutter. Tag den op. Steg peberfrugt, forårsløg og hvidløg 1-2 minutter. Tag det op. Kom lidt ny olie i, og rist grønkål 2 minutter. Tag den op.
Hæld ingefærsaucen i, og pisk konstant, til den tykner.
Kom alle de stegte grøntsager tilbage i wokken sammen med svampe, og varm kort igennem. Vend bønnespirer i til sidst, og sluk. Smag til med salt og peber. Drys med mandler.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar