Fillodejspakker med oksekød

7. maj 2020 af .

Foto: Martin Tanggaard

Nemme små pakker med krydret oksekød. Fillodej er et fedtfattigt alternativ til butterdej, som bliver sprødt og lækkert efter en tur i ovnen og passer perfekt sammen med en frisk og fyldig dip lavet af avocado og ærter.

Ingredienser

Sådan gør du

Brun oksekød på en pande i lidt olie sammen med hakket løg og presset hvidløg. Tilsæt revne gulerødder, spidskommen og tomatpuré. Lad kødsaucen simre i 5 minutter, og smag til med salt og peber.
Læg et ark fillodej på en ren bordplade. Klip det i 3 lige store aflange stykker. Læg ca. 2 spsk. fyld i hjørnet af hvert stykke. Fold det modsatte hjørne i samme ende af strimlen ind over fyldet, så det bliver til en trekant. Vend så den fyldte trekant op over resten af dejen, og fortsæt med at folde på den måde, så du hele tiden lægger et lag dej mere uden om fyldet.
Læg pakkerne på en bageplade med bagepapir, pensl dem med lidt olie, og gentag med resten af fillodejen. Bag de fyldte fillodejspakker ved 200° i ca. 15 minutter.
Læg de frosne ærter i en varmefast skål, og overhæld dem med kogende vand. Hæld ærterne over i en sigte efter et par minutter, og skyl dem i koldt vand.
Mos avocadokødet med vand og ca. 2 tsk. citronsaft. Vend blandingen med ærterne. Smag til med salt, peber og evt. mere citronsaft. Blend dippen, hvis du gerne vil have en mere lind konsistens.
Spis fillodejspakkerne lune sammen med en grøn salat, ærte-avocado-creme og citronbåde.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar