Risalamande med kirsebærsauce

Risalamande vækker glæde hos de fleste juleelskere. Med god vanilje, nykogt risengrød og lun kirsebærsauce bliver der ikke et øje tørt.

Bemærk: Kogetid: Ca. 50 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Læg den tomme bælg i en stor, tykbundet gryde, hæld mælk i gryden, og bring i kog under omrøring.
Skyl grødrisene med koldt vand i en sigte, og hæld dem derefter i den kogende mælk i gryden. Skru ned, læg låg på, og kog i 45-50 minutter under jævnlig omrøring til en ikke for tyk risengrød (den stivner lidt mere, når den afkøler).
Fjern vaniljebælgen, og rør lidt salt i grøden. Lad grøden køle helt af, og sæt den i køleskabet.
Overhæld mandlerne med kogende vand i en skål ad 2 omgange, og smut dem. Tag en stor mandel fra (til mandelgaven),og hak resten af mandlerne fint eller mellemgroft efter smag.
Pisk fløden med vaniljekorn og flormelis til let flødeskum. Vend flødeskum og hakkede mandler i den kolde grød, og sæt på køl indtil servering.
Hæld kirsebær og al saften fra kirsebærrene op i en lille gryde, og varm det op.
Rør majsstivelsen ud i koldt vand, og hæld blandingen i gryden i en tynd stråle under omrøring. Kog ved svag varme, til saucen jævner.

Tip!

Kog risengrøden dagen før, og opbevar den i køleskabet. Smut også mandlerne dagen før.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 20. december 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth