Risalamande med kirsebærsauce

Risalamande vækker glæde hos de fleste juleelskere. Med god vanilje, nykogt risengrød og lun kirsebærsauce bliver der ikke et øje tørt.

Bemærk: Kogetid: Ca. 50 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

1Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Læg den tomme bælg i en stor, tykbundet gryde, hæld mælk i gryden, og bring i kog under omrøring.
2Skyl grødrisene med koldt vand i en sigte, og hæld dem derefter i den kogende mælk i gryden. Skru ned, læg låg på, og kog i 45-50 minutter under jævnlig omrøring til en ikke for tyk risengrød (den stivner lidt mere, når den afkøler).
3Fjern vaniljebælgen, og rør lidt salt i grøden. Lad grøden køle helt af, og sæt den i køleskabet.
4Overhæld mandlerne med kogende vand i en skål ad 2 omgange, og smut dem. Tag en stor mandel fra (til mandelgaven),og hak resten af mandlerne fint eller mellemgroft efter smag.
5Pisk fløden med vaniljekorn og flormelis til let flødeskum. Vend flødeskum og hakkede mandler i den kolde grød, og sæt på køl indtil servering.
6Hæld kirsebær og al saften fra kirsebærrene op i en lille gryde, og varm det op.
7Rør majsstivelsen ud i koldt vand, og hæld blandingen i gryden i en tynd stråle under omrøring. Kog ved svag varme, til saucen jævner.

Tip!

Kog risengrøden dagen før, og opbevar den i køleskabet. Smut også mandlerne dagen før.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth