Risalamande og kirsebærsauce med kirsebærvin

14. november 2022 af .

Foto: Columbus Leth

Lav altid gerne grøden dagen før, og vend risalamanden sammen et par timer før servering. Husk at gemme en hel mandel, hvis der er en mandelgave på spil.

Ingredienser

Sådan gør du

Kog grødris og vand op i en gryde. Tilsæt mælk og salt, og lad det koge under låg med jævnlig omrøring i ca. 45 minutter.
Hæld grøden i en skål, og drys den let med sukker, så den ikke trækker skind. Lad grøden køle helt af på køl.
Hæld kogende vand over mandlerne i en skål, og lad dem trække. Gentag evt. Smut skindet af mandlerne, og hak dem groft (gem 1 hel).
Pisk fløden til blødt skum med en elpisker i en skål. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud med en skarp kniv. Bland vaniljekorn og sukker sammen på et skærebræt, og rør blandingen i den kolde grød.
Vend forsigtigt flødeskum i grøden, og tilsæt hakkede mandler og den hele mandel. Sæt risalamanden koldt indtil servering.
Sigt kirsebærsaucen. Gem bærrene, og hæld lagen i en gryde sammen med kirsebærvin, kanel og stjerneanis. Lad det hele simre i ca. 10 minutter. Tag krydderierne op, og vend bærrene i.
Fordel risalamanden i 6 skåle. Top med lun kirsebærsauce og lidt hakkede mandler. Servér straks.

Tip!

Kirsebærsaucen er ikke hjemmelavet, men blot pimpet med kirsebærvin og krydderier, der giver den et kærligt pust.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar