Klassisk risalamande
1. november 2020
af
Morten Schou.
Foto: Stine Christiansen
Her får du den klassiske opskrift på risalamande, som du kan servere med lun kirsebærsovs.
Ingredienser
Sådan gør du
Flæk vaniljestangen. Skrab kornene ud med bagsiden af en kniv, og gem både korn og bælg. Kog grødris i vandet et par minutter. Tilsæt mælk, salt og vaniljebælg. Kog grøden ved svag varme i ca. 45 minutter under låg. Smag grøden til med sukker og vaniljekorn, og afkøl den helt.
Overhæld mandlerne med kogende vand, og lad dem trække, til de akkurat er kolde nok til, at du kan røre ved dem. Smut mandlerne, og hak dem groft. Husk at gemme en hel mandel til mandelgaven.
Hæld lidt fløde i den afkølede grød, og rør den lind. Pisk resten af fløden til blød flødeskum – endelig ikke for stiv. Vend flødeskum og mandler i risengrøden lidt efter lidt. Smag til, og tilsæt den hele mandel.
Servér rislamanden med kirsebærsauce til.
Tip!
Du kan også ”koge” risengrøden under dynen. Kog ris og mælk i 5 minutter under omrøring. Læg låg på gryden, pak den ind i en avis, og stil den ind i sengen under dynen. Der skal den stå i 1-1½ time.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk