Risalamande med ristede mandler og kirsebærsauce

19. februar 2021 af .

Foto: Stine Christiansen

Juledesserten over dem alle! Risalamanden er, helt som du kender den – og så alligevel toppet med knasende honningristede mandler.

Ingredienser

Sådan gør du

Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Gem både korn og vaniljebælg.
Kog grødris i 2 dl kogende vand i en gryde i et par minutter. Tilsæt mælk, 1 tsk. salt og den tomme vaniljebælg. Kog grøden ved svag varme i 30-40 minutter under låg. Smag grøden til med sukker og vaniljekorn, og afkøl den helt.
Overhæld mandlerne med kogende vand i en skål, og lad dem trække, til de er akkurat kolde nok til, at du kan røre ved dem. Smut mandlerne, og hak dem groft. Husk at gemme en hel mandel, hvis du har en mandelgave.
Rør 1-2 dl fløde i den afkølede grød, til den er lind. Pisk resten af fløden til blød flødeskum – endelig ikke for stiv. Vend flødeskum og mandler i risengrøden lidt efter lidt. Smag til, og vend til sidst den hele mandel i.
Rist mandlerne på en varm, tør pande. Tag dem af varmen, og tilsæt honning og vand. Sæt panden tilbage på varmen, og vend rundt i mandelblandingen, til vandet er fordampet.
Lad mandlerne køle af på et stykke bagepapir, hak dem groft, og drys med en smule flagesalt.
Servér risalamanden med lun kirsebærsauce og et drys honningristede mandler over.

Tip!

Har du tid, kan du også ”koge” risengrøden under dynen. Kog ris og mælk i 5 minutter under omrøring. Læg låg på gryden, pak den ind i en avis, og stil den ind i sengen under dynen. Der skal den stå i 1-1½ time.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar