Risalamande crème brûlée
Crème brûlée betyder “brændt creme”, og er en fransk dessert, hvor overfladen på en creme, der er lavet af fløde, æggeblommer, vanilje og sukker brændes med en gasbrænder. Det giver et sprødt, karamelliseret sukkerlåg oven på den bløde creme. Konceptet kan du sagtens bruge på en klassisk risalamande, hvis julens rester trænger til at blive serveret i en ny version. Har du allerede en rest risalamande, skal du bruge ca. 400 g til desserten her.
0-30 min.
(0)
December 30, 2022 af Line Holt NielsenFoto: Stine Christiansen
Bemærk:Risengrøden skal afkøle helt, inden den røres med piskefløde, så lav den gerne klar dagen inden.
Ingredienser
personer
Udstyr
- Gasbrænder.
Sådan gør du
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner