Risalamande crème brûlée

Crème brûlée betyder “brændt creme”, og er en fransk dessert, hvor overfladen på en creme, der er lavet af fløde, æggeblommer, vanilje og sukker brændes med en gasbrænder. Det giver et sprødt, karamelliseret sukkerlåg oven på den bløde creme. Konceptet kan du sagtens bruge på en klassisk risalamande, hvis julens rester trænger til at blive serveret i en ny version. Har du allerede en rest risalamande, skal du bruge ca. 400 g til desserten her.

Risalamande crème brûlée
0-30 min.

(0)

December 30, 2022 af Line Holt NielsenFoto: Stine Christiansen
Bemærk:Risengrøden skal afkøle helt, inden den røres med piskefløde, så lav den gerne klar dagen inden.

Ingredienser

personer

Udstyr

  • Gasbrænder.

Sådan gør du

Tip!

I en lynversion, drysser du bare sukker over en portion risalamande og brænder det. Rører du en æggeblomme i, får desserten en mere cremet konsistens.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'