Fletbrød med grønkål og kirsebærsauce

11. februar 2020 af .

Foto: Skovdal Nordic

Kombinationen af brød, grønkål og kirsebærsauce lyder måske lidt sær, men med julens rester kan du faktisk bage et skønt brød, du kan spise som det er, eller servere som tilbehør til kød.

Ingredienser

Sådan gør du

Rør gæren ud i vandet. Tilsæt smør, salt, kardemomme, kirsebærsauce og chiliflager, og rør sammen.
Tilsæt hvedemel, og rør dejen sammen på røremaskine i 10 minutter. Lad den hæve 1 time.
Slå dejen ud på et meldrysset bord, og rul den ud til et kvadrat i ½ cm's tykkelse.
Skyl og rib grønkålen, og kom den i en blender. Tilsæt citronsaft, salt og olie. Blend det hele til en jævn masse, og smag til med salt og citron.
Smør den jævnt ud over dejen, og rul den sammen til en pølse. Skær pølsen over på langs med en skarp kniv, så lagene træder frem.
Vrid de 2 lange stykker ind i hinanden. Sørg for, at enderne bliver presset godt sammen. Læg dejen i en form beklædt med bagepapir, og lad den efterhæve i 45 minutter.
Bag brødet ved 220° i 15 minutter, til det er gyldent og gennembagt.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar