Rabarbertærte med vaniljecreme
Skøn rabarbertærte med mørdej, der smager, så englene synger! Servér den friske sag med en sødlig vaniljecreme som prikken over i'et.
(7)
Ingredienser
Udstyr
- en tærteform, ca. 20 cm i diameter
Sådan gør du
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Tips og tricks til opskriften på rabarbertærte
Rabarbertærte er en favorit på kaffe- og dessertbordet, så snart de rødlige bladstilke er at finde på grøntsagshylderne og i haven.
Den syrlige smag fra rabarber giver nemlig et skønt modspil til den søde mørdej, og så er tærten nem at bikse sammen, når sukkertrangen melder sig.
Du kan sagtens erstatte noget af rabarberen med bær som f.eks. hindbær, blåbær eller jordbær – og er du ikke så meget til pistacienødder, udelader du dem bare eller erstatter dem mandler eller hasselnødder.
Tærten kan nydes både lun og kold og smager skønt med en smule cremefraiche, vaniljeis eller flødeskum.
Er du vild med rabarber? Se vores store tema med skønne rabarber-opskrifter!
Kan rabarbertærte fryses?
Har du rabarbertærte til overs, kan du sagtens fryse resterne ned. Frys gerne i portionsstørrelser, så du altid kan du tø et stykke eller to op, når den søde sult melder sig.
Hvordan får jeg en sprød tærtebund?
Den perfekte mørdej skal æltes så lidt som overhovedet muligt. Dejen skal kun lige hænge sammen, for jo mere du ælter, jo mere sej og brødagtig bliver den. Dette vil også få dejen til at trække sig mere sammen under bagningen, så kanten glider ned, og der kommer huller hist og pist.
Du kan læse alt om, hvordan du får den perfekte, sprøde mørdej her.
Vil du lave en anden rabarbertærte? Prøv denne opskrift med kokos og marcipan!