Rabarbertærte med vaniljecreme

Skøn rabarbertærte, der smager så englene synger! Servér den frisk sag med en sødlig vaniljecreme som prikken over i'et.

Ingredienser

Udstyr

en tærteform, ca. 20 cm i diameter

Sådan gør du

1 Blend smør i en foodprocessor, til det er cremet. Tilsæt salt, sukker og mel, og blend til en grov rasp. Tilsæt æg, og blend igen.
2 Saml dejen med hænderne, og pak den ind i husholdningsfilm. Læg den på køl i mindst 30 minutter.
3 Tænd ovnen på 180°. Rul dejen ud i en cirkel med en kagerulle på et meldrysset bord. Læg dejen i en smurt tærteform, så den dækker formens bund og kanter.
4 Prik tærtebunden med en gaffel. Riv brede strimler af alufolie, og tryk dem fast omkring kanten af tærte-formen, så dejen ikke glider ned under bagningen.
5 Bag tærtebunden i ovnen i 8 minutter. Lad den køle af, men lad ovnen være tændt.
6 Pisk æggeblommer sammen med sukker og majsstivelse i en skål. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk vaniljekorn i.
7 Bring mælken i kog. Hæld den kogende mælk i æggemassen, mens du pisker. Hæld cremen tilbage i gryden, og varm den op til kogepunktet, mens du pisker. Tag cremen af varmen, når den tykner. Afkøl. Fordel cremen på tærtebunden.
8 Rens rabarber, skær dem i mindre stykker, og fordel dem på cremen. Drys med sukker, og bag tærten i ovnen ved 180° i ca. 20 minutter. Pynt evt. med pistacienødder.

Tip!

Tærtedejen skal ikke æltes for meget, så bliver den sej og blød i stedet for sprød og porøs. Du kan sagtens klare dig uden foodprocessor – så rører du bare smørret blødt og rører de øvrige ingredienser i ved håndkraft.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft