Rabarbertærte med marengs

2. maj 2023 af .

Foto: Columbus Leth

Gå en tur i rabarberbedet eller til grønthandleren, og tryl de smukke, lyserøde stængler om til en lækker tærte med marengs på toppen.

Ingredienser

Udstyr

Tærteform, 25 cm i diameter.

Sådan gør du

Kør mel, smør, salt og flormelis til en ensartet konsistens på en foodprocessor. Saml dejen med æggeblommerne.
Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, læg den i en smurt tærteform, skær kanten pænt til, og sæt dejen på køl i 30 minutter.
Tænd ovnen på 180°. Forbag tærtebunden i 10 minutter – gerne med en håndfuld tørrede bønner i bunden af tærten, så dejen ikke bobler op.
Skyl rabarberne, og skær stænglerne i små stykker a 1 cm. Vend stykkerne med flormelis, vaniljesukker og majsstivelse i en skål. Fordel blandingen på tærtebunden.
Bag tærten i ovnen i ca. 25 minutter, til rabarberne er møre. Afkøl tærten på en bagerist.
Pisk æggehviderne stive med salt med en elpisker i en skål. Tilsæt sukker, og pisk, til sukkeret er opløst, og marengsen er blank og stiv.
Fordel marengsen på tærten, og sæt den under ovngrillen, til marengsen har taget farve – hold godt øje, så den ikke bliver sort! Har du en lille gasbrænder, kan du bruge den i stedet.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar