Jordbærtærte med vaniljecreme
1. juni 2018
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
Hjemmelavet jordbærtærte med blød vaniljecreme smager himmelsk.
Ingredienser
Udstyr
en firkantet tærteform, ca. 24 x 24 cm eller en rund tærteform på 24 cm i diameter
Sådan gør du
Rør smør, sukker, mel og æg sammen i en foodprocessor til en fast dej. Lad dejen hvile tildækket på køl i 1 time.
Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord. Beklæd tærteformen med bagepapir, og læg dejen i formen, så den dækker formens bund og indvendige kanter.
Prik huller i dejen med en gaffel, og bag den i en 200° varm ovn i 15-20 minutter. Lad den køle helt af.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pres saften af citronen.
Pisk cremefraiche sammen med flormelis, vaniljekorn og citronsaft til en stiv masse, og fordel vaniljecremen oven på den afkølede bund.
Rens jordbærrene, og fordel dem oven på kagen.
Tip!
Cremefraiche giver en frisk og lækker creme, men husk at bruge den tykke cremefraiche 38 %, ellers kan den ikke piskes stiv.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk