Rabarbertærter med marcipan og cremefraiche
1. juni 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Cremefraiche er det perfekte match til disse syrligt søde rabarbertærter med marcipan. Til dage, hvor kun det bedste er godt nok!
Ingredienser
Udstyr
to små tærteforme
Sådan gør du
Sigt mel og flormelis ned i en skål. Smuldr smørret i melblandingen, så konsistensen bliver som en grov rasp.
Saml dejen med æggeblommen, og spæd op med vand, til dejen er helt samlet. Undgå at ælte for meget.
Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i mindst 30 minutter. Tænd ovnen på 180°.
Rul dejen tyndt ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og fordel den i små tærteforme, så dejen dækker formenes bund og indvendige kant.
Forbag tærtebundene i ovnen i 10 minutter. Tag dem ud af ovnen, men lad ovnen forblive tændt.
Rens rabarber, og skær dem i små tern. Vend dem sammen med sukker, og fordel dem i tærtebundene. Riv marcipanen over rabarberne.
Bag tærterne i ovnen i yderligere ca. 15 minutter, til rabarberne er faldet lidt sammen, og marcipanen har taget farve.
Pisk cremefraichen, så den stivner en smule og kan danne små toppe. Servér de afkølede tærter med pisket cremefraiche.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Den bedste opskrift på rabarbertærte med vaniljecreme
Powered by Froala Editor