Små rabarbertærter

14. juni 2022 af .

Foto: Columbus Leth

Har du lyst til at lave de lækre tærter på andre tider af året, kan rabarber udskiftes med f.eks. hindbær, blåbær eller tynde både af nektarin.

Bemærk
Hviletid, mørdej: I alt 1½ time.

Ingredienser

Udstyr

6 små portionstærteforme, 9-10 cm i diameter

Sådan gør du

Rør smør, flormelis og salt sammen i en skål. Rør ægget i. Tilsæt mandelmel og hvedemel, og rør dejen sammen uden at ælte den for meget. Pak mørdejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 1 time.
Rul dejen tyndt ud med en kagerulle på et meldrysset bord. Beklæd tærteformene med dejen, så dejen dækker formenes bund og kant. Skær overskydende dej væk. Stil tærtebundene i fryseren i 1 time.
Tænd ovnen på 175°. Pisk æg, æggeblommer, sukker og vaniljesukker luftigt med et piskeris i en skål. Tilsæt mandelmel og salt, og rør det sammen.
Skyl rabarberne, og skær dem i små stykker. Fordel mandelfyldet i de kolde tærtebunde, tryk rabarberstykkerne ned i, og drys med mandelflager.
Bag tærterne i ovnen i 25-30 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Tag dem ud, og afkøl dem på en bagerist.
Løft tærterne ud af formene, sigt lidt flormelis over, og servér dem evt. med lidt cremefraiche eller letpisket flødeskum.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar