Frugtkage med vaniljecreme

En dejlig nem kage med frugt og creme at trylle frem til alverdens festlige lejligheder. Kagen bygges op som en lagkage, og har en dejlig smag af både kokos, vanilje og citron.

Frugtkage med vaniljecreme
31-60 min.

(9)

March 8, 2022 af Louise Dandanell ØrstedFoto: Bjørn Jakobsen

Ingredienser

personer

Udstyr

  • 1 firkantet form, ca. 18 x 25 cm.

Sådan gør du

Tip!

Bag evt. kagen dagen før, og læg den sammen, lige før gæsterne kommer.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Tips og tricks til frugtkagen

Hvad emmer mere af sol og sommer end en overdådig frugtkage i alle regnbuens farver? Det bedste af det hele er, at denne frugtkage er let at lave til mange mennesker – og så smager den præcis, som den ser ud: Af dansk sommer, når den er allerbedst.

Verdens nemmeste frugtkage: Hurtig frugtkage med creme og frisk frugt 

Frugtkagen her kan laves både i en springform eller en firkantet form, så du kan vælge den løsning, der passer bedst til dit udstyr. Bunden består af en saftig kokokslagkagebund, som bages i ovnen og skæres i tre dele, som der så lægges fløjlsblød vaniljecreme i mellem. Til sidst toppes kagen med resterende creme og dine yndlingsfrugter – gerne i forskellige farver.

Skal kagen være endnu nemmere, kan du også eksperimentere med at bage bunden i en større form i kortere tid, så lagkagen kun består af én bund toppet med creme.

Sådan kan du variere din frugtkage

Frugtkagen kommer i mange former, og udover den klassiske med kagebund, smager den også skønt med en bund af mazarin eller nøddemarengs. Hvis du vil lave frugtkagen til en decideret lagkage som her, skal du dog være opmærksom på, om bundene egner sig til at blive skåret på tværs, eller om du i så fald skal nøjes med en kage i ét lag.

Er du glutenallergiker, så er frugtkagen også et oplagt bud på en festlig kage, som kan laves uden brug af hvedemel. Skift mængden af hvedemel ud med mandelmel, og sørg for kun at lave kagen i ét lag, da bunden vil blive mere porøs.

Du kan også eksperimentere med at erstatte sukkermængderne med sukrin i stedet, hvis du vil have en sukkerfri frugtkage, men vær opmærksom på, at store mængder erstatningsprodukter godt kan give en lidt mærkelig bismag. Du kan eventuelt starte med at udskifte halvdelen af sukkeret med sukrin, se, hvordan resultatet bliver, og så eventuelt prøve at skrue op.

Fødselsdag, jubilæum, bryllup og jul: Frugtkagen fungerer året rundt

Selvom det er oplagt at servere en frugtkage, når bær og frugter er i sæson, så kan du sagtens ty til frugtkagen året rundt. Til jul kan du for eksempel skifte bær ud med mandariner og granatæblekerner og lave en mere sæsonsvarende udgave, eller du kan ty til syltede ferskener og pærer. Faktisk er det kun din fantasi (og smagsløg),der sætter grænser for, hvad du kan toppe din frugtkage med.

Kagen er også et godt bud på en nem fejringskage, som kan laves til mange mennesker, og som i dén grad vil sætte gang i den festlige stemning til fødselsdagen eller brylluppet.

Måske du også kan li'