Quiche med bønnesalat

Den klassiske quiche med tilnavnet Lorraine stammer fra Nordfrankrig. Det er i al sin enkelhed en flæsketærte med bagt æggecreme, og skal den tilberedes helt rigtigt, bør den ikke indeholde ost. Men ost klæder tærten vældig godt, så derfor kommer den her i en version med revet emmentaler og serveret med en frisk bønnesalat.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200º. Læg bagepapir i en tærteform, og læg tærtedejen i formen, så dejen hænger lidt ud over kanten (skær dejkanten til).
Pisk æg og fløde sammen med oregano, salt og peber. Skær skinken i små tern, og rør den i æggemassen.
Hæld æggemassen i tærteformen, og drys med revet emmentaler.
Bag tærten i ovnen i ca. 25 minutter, til den er fast i konsistensen og gylden på toppen.
Nip bønnerne, og kog dem i letsaltet vand i 4-5 minutter. Skyl dem under rindende koldt vand i en sigte. Pil rødløget, og hak det fint.
Rør eddike, honning og sennep sammen. Tilsæt olien lidt ad gangen, og rør kraftigt, til dressingen tykner let. Krydr med salt og peber.
Hæld dressing over bønnerne, og drys med rødløg. Servér som tilbehør til tærten.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Jakob Helbig