Quiche med skinke, porrer og cheddar
8. januar 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
I stedet for kogt skinke kan du bruge sprød bacon i tærten. Valget er dit, men uanset hvad er resultatet altid et hit på middagsbordet.
Ingredienser
Udstyr
1 tærteform, 24 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Rul tærtedejen ud, og læg den i tærteformen. Sæt den på køl, mens du laver fyldet.
Rens porrerne, og skær dem i 1 cm tykke skiver. Smelt smørret på en pande, og steg porrerne i smørret ved middel varme i ca. 5 minutter, til de falder let sammen. Krydr med herbes de Provence, salt og peber, og tag panden af varmen.
Skær skinken i tern, og fordel porrer og skinke i tærtebunden.
Slå æggene ud i en skål, pisk dem sammen med fløde, sennep og revet cheddar, og krydr med salt og peber. Hæld æggemassen over fyldet, og bag tærten i ovnen i ca. 25 minutter.
Skyl og tør salaten. Pisk sennep, eddike og honning sammen, og tilsæt olien lidt ad gangen. Smag dressingen til med salt og peber. Vend dressingen sammen med salaten.
Hak valnøddekernerne, og drys dem over salaten.
Servér den lune tærte med salaten.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk