Quiche lorraine med avocadosalat

Quiche er en fransk ovnret, der mest af alt minder om en tærte. Du kan bage den med lige det fyld, du foretrækker. Her er den med parmaskinke og emmentaler og serveret med en avocadosalat til.

Bemærk
Hviletid, dej: 30 minutter.

Ingredienser

Udstyr

en tærteform, 24 cm i diameter

Sådan gør du

Bland mel, oregano og parmesan i en skål. Skær smør i tern, og smuldr det i melblandingen.
Saml dejen med æggeblommen. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 30 minutter. Rul dejen ud. Læg den i en smurt tærteform.
Pisk æg, fløde, salt og peber sammen. Hæld æggeblandingen over tærtebunden i formen. Drys med skinke og revet ost. Bag tærten i en 200° varm ovn i 25 minutter.
Rist pinjekerner på en tør pande.
Snit rødkål og julesalater fint. Skær skrællen af appelsinerne, og skær dem i fileter uden hinder. Halvér avocadoerne, fjern stenen, og skær avocadokødet i skiver.
Vend rødkål og julesalater sammen med appelsinfileter, avocado og klippet purløg.
Vend olie, salt og peber i salaten, og drys med pinjekerner. Servér som tilbehør til quichen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
10. august 2018 af .

Foto: Line Falck

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar