Quiche lorraine med avocadosalat
10. august 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Line Falck
Quiche er en fransk ovnret, der mest af alt minder om en tærte. Du kan bage den med lige det fyld, du foretrækker. Her er den med parmaskinke og emmentaler og serveret med en avocadosalat til.
Bemærk
Hviletid, dej: 30 minutter.
Ingredienser
Udstyr
en tærteform, 24 cm i diameter
Sådan gør du
Bland mel, oregano og parmesan i en skål. Skær smør i tern, og smuldr det i melblandingen.
Saml dejen med æggeblommen. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 30 minutter. Rul dejen ud. Læg den i en smurt tærteform.
Pisk æg, fløde, salt og peber sammen. Hæld æggeblandingen over tærtebunden i formen. Drys med skinke og revet ost. Bag tærten i en 200° varm ovn i 25 minutter.
Rist pinjekerner på en tør pande.
Snit rødkål og julesalater fint. Skær skrællen af appelsinerne, og skær dem i fileter uden hinder. Halvér avocadoerne, fjern stenen, og skær avocadokødet i skiver.
Vend rødkål og julesalater sammen med appelsinfileter, avocado og klippet purløg.
Vend olie, salt og peber i salaten, og drys med pinjekerner. Servér som tilbehør til quichen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk