Quiche lorraine med fuldkornsbund
12. juli 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Virkelig god opskrift på quiche lorraine, der er en fransk bacontærte. I denne udgave er tærten med fuldkornsbund, så den bliver en tand sundere og samtidig mætter dejligt.
Bemærk
Hviletid på køl: Mindst 30 minutter.
Ingredienser
Udstyr
en rund tærteform, ca. 25 cm i diameter
Sådan gør du
Bland de 2 slags mel og salt i en skål. Skær smør i tern, og smuldr dem hurtigt i melet med fingrene, så smørret forbliver koldt.
Tilsæt æggeblommer og halvdelen af vandet, og rør rundt med en gaffel. Saml dejen, og tilsæt en smule ekstra vand, hvis den er for tør.
Tryk dejen sammen på bordpladen til en lille cirkelrund plan flade. Vær hurtig, så smørret ikke bliver blødt.
Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i mindst 30 minutter.
Tænd ovnen på 200°. Rul tærtedejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og læg den i den smurte form.
Prik huller i dejen med en gaffel, og forbag tærtebunden i ovnen i 10 minutter.
Steg bacon sprødt på en tør pande. Pisk æg, mælk, muskatnød, peber og bacon sammen i en skål.
Fordel det i den forbagte tærtebund. Bag tærten i ovnen i ca. 25 minutter, til æggemassen er fast.
Skyl og pluk salaten. Vend salatbladene med olie, eddike, salt og peber, og servér til tærten.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk