Kyllingestrudel med bønnesalat

28. oktober 2019 af .

Foto: Betina Hastoft

Overrask dine gæster med en sprød fillodejsrulle til middag. Det er let og lækkert og kan varieres med andet fyld end kylling, fx skinke eller røget laks.

Ingredienser

Sådan gør du

Skær bacon og kylling i tern på hvert sit skærebræt. Rens porrerne, og skær dem i 1 cm tykke skiver. Pil skalotteløg, og hak dem fint.
Opvarm en dyb pande med olie, og steg baconternene i 2 minutter. Tilsæt kylling, og steg videre, til kyllingen er brunet. Tilsæt skalotteløg og porrer, skru ned til middel varme, og steg videre i ca. 5 minutter, til porrerne er let møre. Skru op for varmen, tilsæt hvidvin, og lad den koge ind i et par minutter. Krydr med timian, salt og peber.
Tag panden fra varmen, og hæld fyldet over i en sigte, så evt. overskydende væske kan løbe fra. Lad fyldet køle af i 10 minutter. Rør flødeost, sennep og citronsaft sammen i en skål, og krydr med salt og peber. Rør fyldet fra panden i flødeosten, og vend det hele sammen.
Tænd ovnen på 200°. Læg et ark fillodej på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl fillodejen med olie, læg endnu et lag fillodej over, og pensl også den med olie. Gentag med resten af dejen, så der til sidst ligger 5 ark fillodej oven på hinanden.
Fordel kylling-porre-fyldet i en stribe på midten af fillodejen, så der er ca. 4 cm's afstand til kanten. Pensl kanterne hele vejen rundt med sammenpisket æg. Rul fillodejen sammen – fold begge ender ind først, så rullen lukkes, og rul den herefter sammen på den lange led. Læg den med samlingen nedad på bagepladen, og pensl med sammenpisket æg på hele overfladen. Bag fillodejsrullen i ovnen i 25-30 minutter, til den er gylden og sprød. Afkøl den let på en rist.
Skyl og nip bønnerne. Bring en gryde med letsaltet vand i kog. Læg bønnerne i gryden, og kog dem i 3-4 minutter. Sigt vandet fra, og skyl bønnerne i koldt vand, så de bliver kølet hurtigt ned.
Rør olie og citronsaft sammen, krydr med salt og peber, og vend dressingen sammen med bønnerne. Anret bønnerne i en skål, og top med smuldret feta, grofthakkede mynteblade og lidt revet citronskal.
Skyl og hak persillen, og drys den over fillodejsrullen. Servér med bønnesalat.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar