Quiche med røget laks
20. maj 2020
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Den simple tærte smager både dejligt lun og kold, så lav gerne en ekstra portion, så du har til morgendagens frokost.
Ingredienser
Udstyr
1 tærteform, ca. 25 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°.
Bland mel og salt i en skål. Skær smør i tern, og smuldr det i melet. Tilsæt æggeblomme, og rør med en gaffel (tilsæt 1 spsk. vand, hvis dejen ikke er smidig nok).
Rul tærtedejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og tryk den på plads i tærteformen. Prik huller i bunden med en gaffel, og forbag den i ovnen i 10 minutter.
Pisk æg, mælk, salt og peber sammen, og fordel det i den forbagte tærtebund.
Anret stykker af røget laks på tærten, og drys med kapers og dild.
Bag tærten i ovnen i ca. 20 minutter, til æggemassen er fast.
Servér tærten med blandet salat vendt med citronsaft, olivenolie, salt og peber.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk