Pizza med feta og hele tomater

Tomaterne på pizzaen er søde og syrlige på samme tid, og pinjekernerne tilfører et lækkert bid.

Bemærk: Hævetid: 30 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Opløs gæren i vandet i en skål. Rør salt, durummel og olie i. Tilsæt fuldkornsmel, og ælt dejen godt. Drys lidt mel over, og lad den hæve tildækket et lunt sted i 30 minutter.
Ælt dejen igennem, og rul den med kagerulle ud i en cirkel. Løft dejen over på et stykke bagepapir. Tænd ovnen på 225°, og lad en bageplade blive varm i ovnen.
Pensl pizzabunden med halvdelen af olien, og smør den med tomatpuré. Top med skyllede tomater, pinjekerner, oliven og feta.
Tag den varme bageplade ud af ovnen, og løft bagepapiret med pizzaen over på den. Dryp med resten af olien.
Bag pizzaen i ovnen i 15-20 minutter, til kanterne er gyldne og sprøde.
Skræl gulerødderne. Snit gulerødder og spidskål helt fint, evt. på et mandolinjern. Vend det sammen med skyllet rucola i en salatskål (brug evt. lidt af rucolaen som topping på pizzaen).
Vend salaten med balsamico og olie, og krydr med salt og peber.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Line Falck