Pizza med tomater og squash

1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Soltørrede tomater giver tomatsaucen smag og intensitet, og pizzaen er dejlig enkel og let at spise for både store og små.

Bemærk
Hævetid, pizzadej: 2 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Opløs gær i lunkent vand med salt og sukker. Tilsæt mel, og ælt godt, til dejen er glat og smidig. Form dejen til en kugle, og skær et kryds på midten. Lad dejen hæve tildækket i et par timer et lunt sted.
Pil og hak hvidløg og løg. Skyl tomaterne, og skær dem i grove stykker. Svits løg og hvidløg i olie i en gryde. Tilsæt balsamicoeddike, sukker, tabasco og soltørrede tomater. Hak krydderurterne, og rør dem i saucen. Krydr med salt og peber, og lad det hele småsimre under låg i 20-30 minutter.
Rul dejen ud i en cirkel, ca. 2 cm tyk, på et meldrysset bord. Læg dejcirklen på en bageplade med bagepapir. Tænd ovnen på 225º.
Fordel tomatsaucen oven på pizzabunden. Skyl squashen, og høvl skiver af den med en tyndskræller, eller skær den i så tynde skiver som muligt med en kniv. Fordel squashskiverne oven på pizzaen. Skyl tomaterne, halvér dem, og drys dem med løs hånd ud over pizzaen. Skær mozzarella i mindre stykker, fordel dem ud over pizzaen. Drys med oregano.
Bag pizzaen i 10-12 minutter, til den er gylden i kanterne, og osten er smeltet.
Fordel skyllet rucola oven på pizzaen, og dryp med olivenolie.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar