Pizza med serranoskinke, feta og spinat
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
Der er ikke noget som en god, sprød pizza med serranoskinke. Vent med at toppe pizzaerne med spinat og peberfrugt, til lige inden de skal serveres.
Bemærk
Hævetid: 30 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Opløs gær i vandet, og tilsæt salt. Bland de 3 meltyper, sigt det ud på køkkenbordet i en bunke, og lav en fordybning i midten. Hæld gæropløsningen i fordybningen.
Arbejd ingredienserne sammen med fingerspidserne, og ælt, til dejen er blød og smidig. Form dejen til en kugle, og skær et kryds i toppen. Lad dejen hæve tildækket i 30 minutter.
Tryk dejen flad med håndfladerne, og del den i 2 lige store stykker. Rul hvert stykke ud til en cirkel på ½ cm’s tykkelse på et meldrysset bord.
Fordel tomatsaucen på pizzabundene, og top med skinke, smuldret feta og pinjekerner.
Bag pizzaerne på en bageplade med bagepapir i en 220° varm ovn i ca. 15 minutter, til bundene er sprøde.
Skyl og tør spinaten. Rens peberfrugter, og skær dem i tynde strimler. Pres saften af citronen.
Rør olivenolie med citronsaft, og smag til med sukker, salt og peber. Vend spinat og peberfrugt med dressingen.
Fordel det på de friskbagte pizzaer, og servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Opskrift på lys italiensk pizzadej
Powered by Froala Editor