Pasta med bagt feta og tomater
8. september 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: columbus leth
Prøv den populære ret, der florerer på Instagram og Tiktok! Den er superlet at lave, så der er hurtigt mad på bordet.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skyl tomaterne. Pil løget, og hak det fint. Læg fetablokken i et ovnfad, og fordel tomater og finthakket rødløg rundt om.
Rør olie, citronsaft, honning og tørret oregano sammen i en skål, og krydr med salt og peber. Hæld dressingen over feta og tomater, og vend rundt.
Hak ca. ½ af den friske oregano og basilikum groft, og drys det over. Gem resten af krydderurterne til servering.
Sæt fadet i ovnen ca. 25 minutter, til tomaterne er møre, og fetaosten smelter og har fået lidt farve.
Kog pastaen efter anvisningen på emballagen. Afdryp. Tag fadet ud af ovnen, og mos feta og tomater godt sammen med en gaffel.
Vend den kogte pasta rundt i fetablandingen. Anret i skåle, og drys med frisk oregano og basilikum. Servér med groft brød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk