Panna cotta med råsyltede blåbær

Her er den kridhvide panna cotta pyntet med blåbær, men du kan også bruge jordbær, hindbær eller kirsebær.

Bemærk: Afkøling: Mindst 2 timer (gerne natten over).

Ingredienser

Sådan gør du

1Bland fløde og sukker i en kasserolle, og bring det langsomt i kog. Lad det småkoge ved svag varme i 7 minutter. Tag gryden af varmen.
2Udblød husblassen i en skål med koldt vand i 5 minutter. Knug den let fri for vand, og pisk den ud i den varme fløde.
3Hæld flødecremen i små portionsglas, og sæt dem i køleskabet, til cremen er stivnet – mindst 2 timer, men gerne natten over.
4Bland blåbær og rørsukker sammen i en skål, og lad det trække, til sukkeret er opløst. Rør forsigtigt rundt i blandingen undervejs.
5Fordel de råsyltede blåbær og lidt af lagen fra dem oven på de kolde, stivnede panna cottaer, og servér.

Tip!

Tilbered gerne panna cotta’en dagen før, men vent med at pynte med bær, til lige før de skal serveres.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth