Panna cotta med passionsfrugt og mango
8. marts 2022
af
Linn Grubbström.
Foto: Peter Kam
Panna cotta er et sikkert kort, når du vil forberede desserten i lidt ekstra god tid. Smagssæt den med mango, passionsfrugt og lime, så får gæsterne en eksotisk afslutning på middagen.
Bemærk
Køletid: Mindst 6 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Skrab kødet ud af passionsfrugterne. Skyl limefrugten, og riv skallen.
Kog passionsfrugt, limeskal, mango og mælk i en gryde på lav varme, indtil mangoen begynder at blive lidt blød. Bliv ikke nervøs, hvis mælken skiller – den koger snart sammen igen. Blend blandingen med en stavblender, og hæld den gennem en sigte.
Hæld mangomælken og piskefløden i en gryde. Tilsæt sukker og vaniljesukker, og lad blandingen koge ved svag varme i 10 minutter.
Udblød husblassen i en skål med koldt vand i 5 minutter. Vrid husblassen fri for vand, og rør den hurtigt ud i den varme flødeblanding.
Fordel blandingen i små glas, og sæt dem i køleskabet i mindst 6 timer.
Skær granatæblet over, og pluk kernerne. Skær mangoen i små tern.
Rist nødderne i honning på en pande i 2 minutter, og lad dem køle af. Hak nødderne fint.
Pynt panna cottaen med granatæblekerner, mango, nødder og citronmelisse.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk