Panna cotta med passionsfrugt og mango
Panna cotta er et sikkert kort, når du vil forberede desserten i lidt ekstra god tid. Smagssæt den med mango, passionsfrugt og lime, så får gæsterne en eksotisk afslutning på middagen.

0-30 min.
(0)
8. marts 2022 af Linn GrubbströmFoto: Peter Kam
Bemærk:Køletid: Mindst 6 timer.
Ingredienser
personer
Panna cotta
- passionsfrugter
- 5
- usprøjtet limefrugter
- 1
- mango
- 200 g
- sødmælk
- 2 dl
- piskefløde
- 3 dl
- sukker
- 60 g
- vaniljesukker
- 1 tsk.
- husblas
- 3 blade
Topping
- granatæbler
- ½
- mangoer
- 1
- pekannødder
- 8
- honning
- 1 tsk.
- citronmelisse eller mynte
- 4 stilke
Sådan gør du
Panna cotta
Skrab kødet ud af passionsfrugterne. Skyl limefrugten, og riv skallen.
Kog passionsfrugt, limeskal, mango og mælk i en gryde på lav varme, indtil mangoen begynder at blive lidt blød. Bliv ikke nervøs, hvis mælken skiller – den koger snart sammen igen. Blend blandingen med en stavblender, og hæld den gennem en sigte.
Hæld mangomælken og piskefløden i en gryde. Tilsæt sukker og vaniljesukker, og lad blandingen koge ved svag varme i 10 minutter.
Udblød husblassen i en skål med koldt vand i 5 minutter. Vrid husblassen fri for vand, og rør den hurtigt ud i den varme flødeblanding.
Fordel blandingen i små glas, og sæt dem i køleskabet i mindst 6 timer.
Topping
Skær granatæblet over, og pluk kernerne. Skær mangoen i små tern.
Rist nødderne i honning på en pande i 2 minutter, og lad dem køle af. Hak nødderne fint.
Pynt panna cottaen med granatæblekerner, mango, nødder og citronmelisse.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner