Panna cotta med rabarber

Panna cotta er en superlækker italiensk dessert, der kan varieres i det uendelige. Her har den fået selskab af syrligsøde syltede rabarber, og tilsammen smager det helt fantastisk.

Panna cotta med rabarber
0-30 min.

(12)

October 3, 2021 af Camilla Zarah LawesFoto: Lars Ranek
Bemærk:Køletid: Minimum 2 timer.

Ingredienser

personer

Sådan gør du

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

PANNA COTTA – TIPS OG TRICKS

Den italienske cremedessert smager herligt, og heldigvis er den ikke spor svær at lave. I modsætning til den franske creme brulé, der bages i ovnen, laves panna cottaen med husblas, så den blot skal stå og stivne på køl i et par timer før servering. Her har vi samlet vores bedste tips og tricks til den lækre dessert.

  • Når husblassen røres i den varme fløde, er der ingen fare for, at den klumper. Er du alligevel bange for, at det sker, kan du si massen, inden du hælder den i portionsglas.
  • Tilsæt smag til din panna cotta, hvis du synes, vaniljen er for kedelig. Prøv f.eks. med kaffe, chokolade, varme krydderier eller forskellige bær. Husk dog, at cremen skal have flere blade husblas, hvis du tilsætter meget mere væske.
  • Top din panna cotta med lige det, du synes. Udover de syltede rababer, kan du servere desserten med frugtgelé, friske bær, crumble eller nøddedrys.
  • Skal panna cottaen spises til en festlig anledning, kan du servere den i festlige glas, f.eks. flotte cocktailglas.
  • Vil du hellere servere desserten på en tallerken, kan du vende den ud af formen. Kør en kniv langs glassets kant, så panna cottaen løsninger dig. Dyp derefter glasset i en skål med varm vand. Nu er din panna cotta klar til at komme ud af formen!

Måske du også kan li'