Panna cotta med rabarber
27. oktober 2020
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Lars Ranek
Panna cotta er en superlækker italiensk dessert, der kan varieres i det uendelige. Her har den fået selskab af syrligsøde syltede rabarber, og tilsammen smager det helt fantastisk.
Bemærk
Køletid: Minimum 2 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Bland fløde, sukker, vaniljekorn og vaniljebælg i en gryde, og lad det småkoge ved svag varme i 10 minutter.
Tag det fra varmen, og fjern vaniljebælgen.
Udblød husblassen i koldt vand i 5 minutter, vrid den let, og pisk den i den varme fløde.
Hæld cremen i skyllede portionsglas (så er den nemmere at få ud igen),og stil på køl i minimum 2 timer.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kog vandet op med sukker, vaniljekorn og vaniljebælg. Lad det koge, til sukkeret er opløst.
Skyl og skær rabarberne i skiver. Læg dem i lagen, giv dem et hurtigt opkog, og lad dem køle af i lagen.
Fordel rabarber og lidt af lagen over de satte panna cotta’er, og drys med hakkede pistacienødder.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk